Ta vikend vabi Budimpešta:Bodyart.si

Ta vikend 1., 2. in 3. marca, svoja vrata odpira III. Budapest Tattoo Convention, ki bo postregla tako s tatuji kot velikim in pestrim šovom.

Prestolnica naše vzhodne sosede bo, od petka do nedelje, gostila tretjo izdajo tattoo konvencije. III. Budapest Tattoo Convention bo, na sejemskem razstavišču Lurdy Haz, obiskovalcem postregla z več kot 100 mojstri umetnosti tetoviranja. Med njimi boste lahko našli tatu umetnike iz Madžarske, Nemčije, Poljske, Rusije, Španije, Portugalske, Švice, Norveške, BiH, Grčije, ZDA, Brazilije, Slovaške in Romunije. Med to pisano družbo pa bomo imeli tudi slovenskega predstavnika. Naše barve, ki bodo najbrž odsevale v realističnih odtenkih, bo tokrat zastopal Tattoo Dejan.

Budimpeška tattoo konvencija svoja vrata odpira ta petek, 1. marca, ob 14.00 uri. Že od otvoritve naprej bodo obiskovalci deležni pestrega odrskega dogajanja z glasbenimi gosti, žonglerji, freak-showom, točkami burleske in seveda s tattoo izbori. V petek bodo izbrali Best of day, v soboto se bodo podelile nagrade v kategorijah Best of color, Best of oriental, Best of traditional in Best of day. Na zadnji dan konvencije pa bodo podelili nagrade za Best of old school & new school, Best of realistic, Best of black & white, Best of day in Best of show.

Budimpešta v pomoč Lenuju

Andrzej Lenczu, med kolegi znan pod vzdevkom Lenu, je vsestranski umetnik in lastnik studia Alien Tattoo. V svetu tetovaž se je proslavil s svojimi biomehaničnimi motivi in nezemeljskimi bitji, njegovo podpis pa nosi tudi kar nekaj tattoo strojčko. Žal pa je moral Lenu, zaradi boja s težko boleznijo, vse svoje umetnostne aktivnosti in sodelovanje na bližajočih se konvencijah odpovedati.

Ker pa se pod tetovirano kožo fantov iz Crime Ink Teama, organizatorjev tattoo konvencije v Budimpešti, skriva ogromno srce, so se odločili da bodo Lenuju pomagali pri dolgotrajnem in napornem zdravljenju, ki bo zanj tudi velik finančni zalogaj, zato bodo na tej konvenciji izkupiček od vsake 50 prodane vstopnice poklonili njemu.