Državno prvenstvo 2000 – 3.dirka

Že pred dirko je glavnega sodnika zanimalo kakšen je moj novi tekmovalni kombinezon. Od nekaterih tekmovalcev je namreč dobil namig, da je proti predpisom! Vendar moto kros kombinezon, ki ga imam letos, odgovarja predpisom FIM. Lani ga je uradno testiralo 6 tekmovalcev in ker se je zelo dobro obnesel, ga je FIM odobrila tudi za speedway. Seveda s pogojem, da je pod dvodelnim dresom, kompletna plastična zaščita (za komolce, kolena, rame, hrbet). Meni je zelo všeč, ker sem v njem bolj gibljiv. V vročih dneh pa je bolj hladen od kevlarja. O tem sem se prepričal v vroči Avstraliji, kjer pa je me zaščita pod njim pri padcu obvarovala hujših poškodb ali celo zlomov.

Čeprav sem pred dirko tudi tokrat slabo spal, med samo dirko pa sem bil živčen, se je vse izteklo tako kot sem si želel. Nekaj zadnjih voženj sem izbiral bolj zunanjo linijo, kjer je zaradi grifa šlo mnogo hitreje, zato pa sem motor težje obvladoval. Zmago sem namenil svojemu očiju, ki je prav v Lendavi praznoval svoj 50. rojstni dan!

Kljub nekaterim padcem so se mladi tekmovalci tudi tokrat dobro držali, nekaj več smole je imel le Primož Klenovšek, za katerega je bil usoden ciljni zavoj, v katerem je kar trikrat padel. Prvič ga je odneslo v ograjo že na treningu. Prav ta zavoj pa je bil usoden tako za Jerneja Kolenka – Nejca, kot tudi za Primoža Legana – Poldija. Poldi je odlično začel finale C, potem pa v tistem nesrečnem zavoju napravil napako in padel na zadnje mesto. Še bolje pa je začel Nejc, ki pa je po vodstvu v finalu B in napaki v že omenjenem zavoju, na koncu zadnji pripeljal skozi cilj in namesto petega, v skupni razvrstitvi osvojil osmo mesto. Ne nazadnje pa je v 12. vožnji na tem mestu tudi Šantej zapravil vodstvo.

Svoj ognjeni krst pa je preživel Ljubljančan Matej Žagar, ki pa je zaradi težav z motorjem vsoj prvi nastop v Petišovcih začel celo brez treninga. Kljub temu pa se je zelo korajžno zapodil po stezi in na koncu dobil pokal za najboljšega mladega tekmovalca na dirki. Čestitam!

Kot že v Prelogu pa je imel tudi v Lendavi Lekše veliko smolo. Gerija za razliko od drugih tekmovalcev zelo ljubijo kamni. V Prelogu mu je kamen priletel v glavo, ko je gledal dirko! Še več, kamen se je najprej odbil od glave njegove mehanika, ki pa je imel na glavi kapo, Geriju pa je prebil kožo nad levim očesom. Prijatelji so mu zabičali, da bo odslej tudi pri gledanju dirke moral nositi čelado! Seveda oba čutita posledice še danes. V Petišovcih pa je Geri ustavil kamen z levim kolenom. Priletel mu je natančno pod zaščito in mu naredil bolečo oteklino!