Eurokrem za zajtrk jem

Viki krema, polbel kruh, planinski čaj, koščki sadja;

sreda: štručka s sirom in šunko, sadni jogurt ali navadni jogurt.

Kot vidimo, ima eurokrem oziroma Viki krema pomembno vlogo v prehranjevanju otrok. Na osnovni šoli Valentina Vodnika so septembra zajtrk, katerega pomemben del je bil eurokrem, nadgradili s kosilom za bogove: polnjena paprika, slan krompir, zeljna solata, jogurt. Prebava otrok je delala fantastično hitro, za kar je zaslužna kombinacija paprika/zelje/jogurt.

In še drobcena šala. Kaj dobimo, če križamo blondinko s črncem? Eurokrem.

MILKI

Ne, ne gre za znanega proizvajalca, katerega zaščitni znak je vijolična barva. Milki ima poreklo na Balkanu, izdeluje pa ga podjetje Vekić. A gotovo marsikdo pade na finto. Slogan? Kremo iz kozarca Milki ponudite snažilki Cilki.

NUTELLA

V starih časih smo šli ponjo v Italijo, ker je pri nas ni bilo. Potem smo v vrečko spotoma stlačili še nove čevlje, da bi pretentali carinika. Danes so časi drugačni, okus pa ostaja isti. Slogan? Ko ti zadiši Nutella, še kocka leda bi postala vrela.

GOOD

Slovenski proizvod. Na nalepki veseli otročički, v kozarcu zebrasta zmes. Seveda, zunanji videz vsakega izdelka je še kako pomemben, ne le notranji. Tako pač danes je. Slogan? Če mu na kruh namažeš Good, v islam bi se spreobrnil Jud.

FINETTI

Lešnikova aroma daje izdelku širino, pravijo proizvajalci. Zato tokrat ne gre za rjavo-belo kombinacijo. Se vam bo pa krema imenitno podala k jesenski barvi jakne, čevljev ali celo šala. Slogan? V palačinkah ždi Finetti, to bi jedel tudi jeti.

LINOLADA

Že po imenu lahko uganete, da tale krema prihaja z ozemlja nekdanje Juge. V Podravki jo tlačijo v kozarce, medvedek na nalepki (kaj pa, če je hrček?) pa je vaba za otroke. Slogan? Kupi lonec Linolade, že kaplja ti vse od brade.

VIKI

Glavni junak etikete je Indijanček, čeprav se dobro spomnimo, da smo včasih prebirali stripe z Vikijem, ki je bil Viking. Naj bo iz Amerike ali iz Skandinavije, važno je, da sede v želodec. Slogan? Z žličko v shrambo po kremo Viki, to počnejo strašni friki.