Čudoviti svet aromaterapije

Priznam, da sem včasih kupovala eterična olja zato, ker so mi lepo dišala. Nisem bila pozorna na njihovo sestavo in nisem vedela, da so prava, 100% naravna eterična olja nosilec informacij.

V zadnjem letu, ko se bolj poglabljam v informacijsko medicino, vem, kakšna je razlika med sintetično pridelanim in pa med naravnim eteričnim oljem. Sintetično pridelana eterična olja zazna samo naš nos – 100% naravno pridelana olja pa zaznajo tako naš nos kot tudi naši možgani in šele z naravnimi olji v bistvu dobimo pravo informacijsko zdravljenje.

Najljubši način uporabe eteričnih olj je zame aromasvetilka, ki mora imeti dovolj veliko posodo za vodo (vsaj en deciliter). Voda pri segrevanju namreč ne sme zavreti, ampak mora samo zelo rahlo izhlapevati. Primerne so tudi porcelanaste posode, ki jih napolnimo z vodo in obesimo na grelna telesa, npr. radiator.

Pri nakupu prvih eteričnih olj sem upoštevala pravilo, da se na začetku ne kupi več kot pet vrst olj, saj jih je potrebno v začetku najprej dobro spoznati. Za začetek so primerna ta eterična olja:

– sivka

Moja izbira je bila nekoliko drugačna. Odločila sem se za sivko, čajevec, rožmarin, sladko pomarančo in pa hidrolat prave damaščanske vrtnice.

Damaščanska vrtnica je po vonju nekaj posebnega – in seveda tudi pri pridelavi. Za en liter olja je potrebno destilirati štiri do pet ton (!) svežih cvetnih listov. Eterično olje vrtnice deluje pomirjujoče je zelo učinkovito pri stresu strahu, depresiji, nespečnosti, nočnim moram, tesnobam, obupu, jezi, frustraciji… Sama uporabljam hidoralat vrtnice tudi na način, da z njim rahlo popršim blazino, na kateri leži stranka med terapijami z bioresonanco, kar seveda še povečuje učinek terapij, saj se človek tako lažje sprosti in prepusti zdravilnim informacijam.

Eterično olje sladke pomaranče pa sem izbrala zato, ker pomirja, zmanjšuje utrujenost, osveži ter izboljša razpoloženje in pa koncentracijo. Polet tega krepi imunski sistem in pospešuje okrevanje.